|
2015-01-31 14:49:52, szombat
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 tojás
1 csésze tej
1 csésze liszt
250 gramm túró
30 gramm vaj vagy 2 ek olívaolaj
50 gramm trappista sajt
1 csapott teáskanál só
Elkészítése:
A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt is a tésztához vegyítettem. A csapott teáskanál sónak előbb csak a felét kevertem bele, de kellett a másik fele is (kóstolás!).
Egy 28 centi átmérőjű serpenyőt körbekentem 2 evőkanál olívaolajjal, felforrósítottam. Beleöntöttem a tésztát, elegyengettem és egy percig erős tűzön megkapattam, majd mérsékelt tűzön fedő alatt sütöttem, míg az alsó fele pirosra sült.
Ekkor két falapát segítségével óvatosan megfordítottam és már fedő nélkül, erősebb lángon fejeztem be a sütést.
Meleg, de már nem forró állapotban szeleteltem és azonnal fogyasztottuk.
Tipp:
A hacsapuri eredetileg egy grúz lepénykenyér, amelynek élesztős, munkaigényesebb változata is van. A grúzok sulugunit - sós, savanyú sajtféleséggel készítik, de mivel nálunk az nincs, félzsíros tehéntúróval helyettesíthető.
Bármilyen kemény sajt megfelel. A só mennyisége a sajt sósságától függhet, ezért tanácsos a nyers tésztát megkóstolni.
receptneked |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
Címkék: felforrósítottam, munkaigényesebb, helyettesíthető, megfordítottam, sajtféleséggel, szétnyomkodtam, hozzákevertem, elegyengettem, fogyasztottuk, összekevertem, beleöntöttem, olívaolajjal, lepénykenyér, segítségével, tehéntúróval, vegyítettem, szeleteltem, receptneked, megkóstolni, körbekentem, megkapattam, elkészítése, mennyisége, állapotban, hozzávalók, sósságától, eredetileg, ráöntöttem, teáskanál, olívaolaj, változata, mérsékelt, lereszelt, trappista, sulugunit, tésztához, felütött tojást, lereszelt sajttal, tésztához vegyítettem, csapott teáskanál, felét kevertem, másik fele, percig erős, alsó fele, hacsapuri eredetileg, grúz lepénykenyér, grúzok sulugunit, sajt sósságától, nyers tésztát,
|
|
|
|
felütött tojást, lereszelt sajttal, tésztához vegyítettem, csapott teáskanál, felét kevertem, másik fele, percig erős, alsó fele, hacsapuri eredetileg, grúz lepénykenyér, grúzok sulugunit, sajt sósságától, nyers tésztát, felforrósítottam, munkaigényesebb, helyettesíthető, megfordítottam, sajtféleséggel, szétnyomkodtam, hozzákevertem, elegyengettem, fogyasztottuk, összekevertem, beleöntöttem, olívaolajjal, lepénykenyér, segítségével, tehéntúróval, vegyítettem, szeleteltem, receptneked, megkóstolni, körbekentem, megkapattam, elkészítése, mennyisége, állapotban, hozzávalók, sósságától, eredetileg, ráöntöttem, teáskanál, olívaolaj, változata, mérsékelt, lereszelt, trappista, sulugunit, tésztához, felvertem, bármilyen, félzsíros, hacsapuri, serpenyőt, óvatosan, kevertem, átmérőjű, evőkanál, sütöttem, felütött, tanácsos, amelynek, élesztős, villával, előzőleg, kóstolás, készítik, megfelel, fejeztem, csapott, savanyú, tésztát, azonnal, falapát, erősebb, függhet, pirosra, sajttal, kellett, lisztet, grúzok, nálunk, sütést, nélkül, lángon, csésze, percig, tojást, kemény, tettem, sónak, gramm, meleg, nyers, tojás, tálba, ezért, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
5 db bejegyzés |
e év: |
42 db bejegyzés |
Összes: |
8747 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (639)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2428
- e Hét: 11073
- e Hónap: 17445
- e Év: 68236
|
|
|